Menü

Termékek

Menü

0 Ft
0 Ft

Kosár tartalma

A kosár jelenleg üres. Tegyen bele valamit!
Teljes összeg:
0 Ft
Tovább a pénztárhoz
Kedvencek közé

Gyémántfestés szett Levendula 30x40cm

Cikkszám: 12071751
Kiszerelés: 1 db
Raktáron
3 879 Ft
db

Leírás

Gyémántfestés

Készíts  kreatívan képet,  egy új technikával !

Gyémántfestés a technika neve, mert ragyogni fog a kész alkotásod.

 A „gyémántokat”  az öntapadó  helyre kell helyezni, plusz ragasztóra nincs szükség. Amelyik területen a megfelelő színű  „gyémántokat” szeretnéd rögzíteni, ott a fóliát le kell húzni és már tapad is a kövecske.  A szettben megtalálod az eszközt, amivel egyenként feltudod helyezni  a kövecskéket.  Számozva vannak a színek, így segítséget nyújt melyik”gyémántot” hova tedd. A kövecskék megfelelő mennyiségben vannak csomagolva, neked már csak a ragyogó gyémántfestéshez kell fognod, jó alkotást!

Se gyémánt, se festés – akkor mi is az a gyémántfestés? A gyémántszemes kirakó technikájának alapja gyerekkorunkból is ismert, hiszen a számfestés módszerével azonos – innen ered a név is. S bár nem festékkel dolgozunk, a végeredmény mégis egybefüggő, mintha csak ecsettel készült volna az alkotás – ráadásul maszatmentesen! Az akrilból csiszolt strasszok pedig ezernyi gyémántként csillognak a vásznon.

A csomag tartalma, avagy miből és hogyan lesz a csilli-bogár?!

A gyémántfestés szett alapja az öntapadós felületű vászon, melyre a strasszok fognak kerülni. A képet a gyártás során egy négyzetrácsos hálóvá alakítják át, s ezekben a négyzetekben találjuk a strasszok beazonosításához szükséges szimbólumokat. A vásznat egy vékony védőfólia borítja, melyet fel kell szednünk, amíg a strasszokat rakjuk. Ügyeljünk a következőkre:

  • csak akkora felületről húzzuk le a védőfóliát, amekkora felület kirakása belefér az időnkbe, különben a ragasztós felületre por kerülhet vagy kiszáradhat;
  • lehetőség szerint egyenes és sima felületen dolgozzunk;
  • miután elkezdtük a kövek kirakását, törekedjünk arra, hogy ne tekerjük fel még egyszer a vásznat, hagyjuk kiterítve.

A dobozban továbbá megtalálhatjuk azokat a strasszköveket, melyek végül a képet fogják alkotni. Az akrilból csiszolt kis kövek lehetnek kör vagy négyzet alakúak. A kör alakú strasszokkal könnyebb dolgozni, azonban formájából fakadóan ezek nem fedik teljesen a képet. A négyzet alakú köveket a profibbak számára javasoljuk, hiszen ebben az esetben kifejezetten fontos a pontosság, hiszen ezek a kövek szorosan illeszkednek egymáshoz.

A vászon szélén található táblázat alapján könnyedén beazonosíthatjuk, hogy mely szimbólumhoz melyik sorszámú gyémánt fog illeni. A választott szimbólumhoz tartozó kövecskékből öntsünk annyit a csomagban található bordázott tálkába, amennyi nagyjából elegendő a kirakni kívánt területre. Ha kevés lett, öntsünk hozzá, ha sok, tegyük vissza a számozott zacskóba.

A kövecskéket egy kényelmes, ergonomikus kialakítású felszedő ceruza és a rózsaszín szilikon lapocska segítségével tudjuk a megfelelő helyre illeszteni. A felszedőt nyomjuk bele a szilikonba, amely ezáltal ragadóssá válik, így könnyedén tudjuk a strasszokat a megfelelő helyre illeszteni. Haladjunk nyugodtan tetszésünk és kedvünk szerint: fentről le, lentről fel, jobbról balra, fordítva vagy akár átlósan. Tippek:

  • ha viszonylag nagy területen kell azonos színű kövecskéket felhelyezni, javasoljuk, hogy sakktábla szerűen tegyük fel őket, így pontosabb lesz az illesztés;
  • a már a vászonra helyezett kövecskéket (szemöldök) csipesz segítségével tudjuk mozgatni;
  • ha a szilikon lapocskánk eltűnne, kiszáradna vagy elfogyna, akkor gyurmaragasztóval tudjuk pótolni.

A gyémántfestés már 6 éves kortól kiváló szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt, melyet akár több héten keresztül is élvezhetünk, attól függően, hogy épp mikor mennyi időt tudunk rászánni kedvenc hobbinkra

 

Ehhez hasonlóak