Menü

Termékek

Menü

0 Ft
0 Ft

Kosár tartalma

A kosár jelenleg üres. Tegyen bele valamit!
Teljes összeg:
0 Ft
Tovább a pénztárhoz
Számozott Kifestő Tippek Számozott Kifestő Tippek

Számozott Kifestő Tippek

Újdonság
2021. november 10.

Ismerd meg a számozott kifestőket!

Kapcsold ki az elméd és add át magad a festésnek. Ez lehetne az előre megrajzolt és színek szerint beszámozott feszített vásznak festésének jelmondata. Ez a kreatív alkotás nagyon jó hatással van ránk, el tudunk lazulni és belefeledkezni a tevékenységbe. Egyfajta meditatív állapotba kerülhetünk általa, amitől kitisztul az agyunk és visszanyerjük belső békénket. Még egy fárasztó nap után is szívesen vetjük bele magunk a festésbe, hiszen nem kell nekünk kitalálni a körvonalakat, színeket. Az alapok adottak, nekünk csak a vászon mellé csomagolt akrilfestékekkel és ecsetekkel kell beszínezni a vásznat. Mi sem egyszerűbb -gondolhatnánk. Mi azért összeszedtünk néhány tippet és jótanácsot, amivel már az első képed is kifogástalan lesz. Reméljük meghoztuk hozzá a kedved és adsz egy esélyt a dolognak, hiszen itt nem kell festőművésznek lenned, mégis kiélheted kreatív hajlamaidat.

A következő 3 módszert ajánljuk a festéshez:

  1. A számokkal való képfestés első és legegyszerűbb technikája az, hogy először a kép legnagyobb területeit fedjük le festékkel, majd csak ezután festjük át a kisebb részleteket.
  2. A második technika némi számítást igényel, de könnyen kivitelezhető. A számok alapján meg kell határozni, hogy milyen színnel kell festeni a kép legnagyobb területét. Ez alapján határozd meg az egyes színek festésének sorrendjét. Ez a technika lehetővé teszi a festékek racionális felhasználását és az ecsetek mosására fordított időt, mivel minimális számú mosást kell végezned, miközben csökkented a festékfogyasztást.
  3. A harmadik a tapasztalt művészek körében a legnépszerűbb technika. E szerint a világosabb színeket viszed fel először a vászonra, fokozatosan áttérve a telített és sötét színekre Ennek az az oka, hogy a sötét színekkel könnyű a világos színekre festeni, míg fordítva: sötét színeket világossal korrigálni sokkal nehezebb.

Bármelyik festési technikát is választod az eredmény önmagáért fog beszélni. Plusz egy extra tipp: a megmaradt festéket használd fel a kép végén azokra a motívumokra, amiknek térbeli hatást szeretnél kölcsönözni és vigyél fel rájuk extra réteg festéket.

További tanácsok kezdőknek

  • Mindig csak egy festékes tégely legyen nyitva, amit éppen használsz, így elkerülve az akrilfestékek beszáradását. Ha már beszáradt kicsit pár csepp vízzel visszanyeri a megfelelő állagot.
  • A festék az ecsetre is rászáradhat, ennek elkerülésére, ne mártsd bele teljesen az ecsetet a festékbe, próbáld csak a hegyét. Így nem fognak száraz festékdarabok kerülni a festményedre.
  • Ha bizonytalan vagy, akkor válassz olyan számozott feszített vásznat, amin kevesebb, nagyobb motívum van és nem használ sokféle színt.

Egy számozott kifestő remek ajándék is lehet szeretteidnek vagy saját magadnak, de akár közösen is csinálhatjátok. Lehet ez lesz az új hobbid?

Kapcsolódó termékcsoportok: