Menü

Termékek

Menü

0 Ft
0 Ft

Kosár tartalma

A kosár jelenleg üres. Tegyen bele valamit!
Teljes összeg:
0 Ft
Tovább a pénztárhoz
Kedvencek közé

Gyémántfestés szett Szarvas a naplementében 30x40cm

Cikkszám: 12071764
Kiszerelés: 1 db
Raktáron
3 879 Ft
db

Leírás

Gyémántfestés

Készíts  kreatívan képet,  egy új technikával !

Gyémántfestés a technika neve, mert ragyogni fog a kész alkotásod.

 A „gyémántokat”  az öntapadó  helyre kell helyezni, plusz ragasztóra nincs szükség. Amelyik területen a megfelelő színű  „gyémántokat” szeretnéd rögzíteni, ott a fóliát le kell húzni és már tapad is a kövecske.  A szettben megtalálod az eszközt, amivel egyenként feltudod helyezni  a kövecskéket.  Számozva vannak a színek, így segítséget nyújt melyik”gyémántot” hova tedd. A kövecskék megfelelő mennyiségben vannak csomagolva, neked már csak a ragyogó gyémántfestéshez kell fognod, jó alkotást!

Se gyémánt, se festés – akkor mi is az a gyémántfestés? A gyémántszemes kirakó technikájának alapja gyerekkorunkból is ismert, hiszen a számfestés módszerével azonos – innen ered a név is. S bár nem festékkel dolgozunk, a végeredmény mégis egybefüggő, mintha csak ecsettel készült volna az alkotás – ráadásul maszatmentesen! Az akrilból csiszolt strasszok pedig ezernyi gyémántként csillognak a vásznon.

A csomag tartalma, avagy miből és hogyan lesz a csilli-bogár?!

A gyémántfestés szett alapja az öntapadós felületű vászon, melyre a strasszok fognak kerülni. A képet a gyártás során egy négyzetrácsos hálóvá alakítják át, s ezekben a négyzetekben találjuk a strasszok beazonosításához szükséges szimbólumokat. A vásznat egy vékony védőfólia borítja, melyet fel kell szednünk, amíg a strasszokat rakjuk. Ügyeljünk a következőkre:

  • csak akkora felületről húzzuk le a védőfóliát, amekkora felület kirakása belefér az időnkbe, különben a ragasztós felületre por kerülhet vagy kiszáradhat;
  • lehetőség szerint egyenes és sima felületen dolgozzunk;
  • miután elkezdtük a kövek kirakását, törekedjünk arra, hogy ne tekerjük fel még egyszer a vásznat, hagyjuk kiterítve.

A dobozban továbbá megtalálhatjuk azokat a strasszköveket, melyek végül a képet fogják alkotni. Az akrilból csiszolt kis kövek lehetnek kör vagy négyzet alakúak. A kör alakú strasszokkal könnyebb dolgozni, azonban formájából fakadóan ezek nem fedik teljesen a képet. A négyzet alakú köveket a profibbak számára javasoljuk, hiszen ebben az esetben kifejezetten fontos a pontosság, hiszen ezek a kövek szorosan illeszkednek egymáshoz.

A vászon szélén található táblázat alapján könnyedén beazonosíthatjuk, hogy mely szimbólumhoz melyik sorszámú gyémánt fog illeni. A választott szimbólumhoz tartozó kövecskékből öntsünk annyit a csomagban található bordázott tálkába, amennyi nagyjából elegendő a kirakni kívánt területre. Ha kevés lett, öntsünk hozzá, ha sok, tegyük vissza a számozott zacskóba.

A kövecskéket egy kényelmes, ergonomikus kialakítású felszedő ceruza és a rózsaszín szilikon lapocska segítségével tudjuk a megfelelő helyre illeszteni. A felszedőt nyomjuk bele a szilikonba, amely ezáltal ragadóssá válik, így könnyedén tudjuk a strasszokat a megfelelő helyre illeszteni. Haladjunk nyugodtan tetszésünk és kedvünk szerint: fentről le, lentről fel, jobbról balra, fordítva vagy akár átlósan. Tippek:

  • ha viszonylag nagy területen kell azonos színű kövecskéket felhelyezni, javasoljuk, hogy sakktábla szerűen tegyük fel őket, így pontosabb lesz az illesztés;
  • a már a vászonra helyezett kövecskéket (szemöldök) csipesz segítségével tudjuk mozgatni;
  • ha a szilikon lapocskánk eltűnne, kiszáradna vagy elfogyna, akkor gyurmaragasztóval tudjuk pótolni.

A gyémántfestés már 6 éves kortól kiváló szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt, melyet akár több héten keresztül is élvezhetünk, attól függően, hogy épp mikor mennyi időt tudunk rászánni kedvenc hobbinkra

Ehhez hasonlóak

Készségfejlesztő Hűtőmágnes készítő készlet

Készségfejlesztő Hűtőmágnes készítő készlet

4 979 Ft
Cikkszám: 12084029
Raktáron
Készségfejlesztő MAPED CREATIV Early age nyomdavilág

Készségfejlesztő MAPED CREATIV Early age nyomdavilág

4 709 Ft
Cikkszám: 12070322
Márka: MAPED CREATIV
Raktáron