Menü

Termékek

Menü

0 Ft
0 Ft

Kosár tartalma

A kosár jelenleg üres. Tegyen bele valamit!
Teljes összeg:
0 Ft
Tovább a pénztárhoz
Segítünk az Iskolatáska választásban Segítünk az Iskolatáska választásban

Segítünk az Iskolatáska választásban

Tippek
2024. június 11.

Szempontok és tippek, hogy a lehető legjobb döntést hozzátok meg!

Amikor iskolatáskát választasz gyermeked számára, nyilván a legjobbat szeretnéd neki. Ezért összegyűjtöttünk Neked néhány fontos szempontot, amit érdemes figyelembe venni a vásárláskor. Hiszen a gyermekek gerincének a védelme kiemelten nagy szerepet kell , hogy kapjon iskolás korban, hogy rögzüljön az egészséges és szép tartás a testben.


De nehéz az iskolatáska – döntő fontosságú a méret és a súly

Lényeges szempont, hogy a táska ne legyen túl nagy vagy nehéz a gyerek számára. A túlterhelt táska hosszú távon hát-, gerinc- és vállproblémákat okozhat.
Az optimális iskolatáska mérete és súlya nagyban függ a gyerek korától, testméretétől és erősségétől is. Általánosságban elmondható, hogy egy iskolatáska teljes súlya (a tartalommal együtt) ne haladja meg a gyerek testsúlyának 10-15%-át.
Például, ha egy gyerek testsúlya 30 kg, akkor az ideális iskolatáska súlya legyen maximum 3-4,5 kg. Fontos azonban figyelembe venni, hogy mindez nagyban függ a gyerek komfortérzetétől és a táska ergonómiai kialakításától is.
Az iskolatáska ne legyen túl nagy vagy túl kicsi a gyerek testéhez képest. Az ideális méret olyan legyen, ami elfér benne a napi szükséges iskolai felszerelés (pl. könyvek, tolltartó, uzsonna stb.), de a gyermek még kényelmesen viselni tudja hosszú távon is.
Ezért mindig érdemes figyelembe venni a gyerek testméreteit és sajátosságait, valamint próbálgatni a táska terhelését és kényelmét, mielőtt végleges döntést hoznátok az iskolatáska kiválasztásáról.

A gyermeked testéhez tervezve

Válassz olyan hátizsákot, mely ergonómikusan van kialakítva, hogy egyenletesen oszlassa el a súlyt a háton és a vállakon.
Az ergonómikus iskolatáska tervezése során számos részletre figyelnek a gyártók annak érdekében, hogy a táska lehetővé tegye a gyerekek számára a kényelmes és egészséges hordozást. Az iskolatáska választásánál a következő szempontokat vedd figyelembe a gerinc egészségének érdekében:
1.    Párnázott vállpántok és hátrész: az iskolatáska vállpántjai és hátrésze legyen megfelelően párnázott, hogy csökkentse a nyomást és kényelmesebbé tegye a viselést.
2.    Állítható vállpántok: az állítható vállpántok lehetővé teszik, hogy a táska igazodjon a gyerek testéhez és testmagasságához, így optimalizálva a terhelés eloszlását.
3.    Derék- és mellpántok: a táska derékövvel és mellpánttal rendelkezhet, amelyek segíthetnek tovább csökkenteni a hátterhelést és stabilizálják a hátizsák pozícióját.
4.    Lélegző anyagok: az iskolatáska anyaga légáteresztő legyen, hogy hosszabb viselés során se melegedjen be túlzottan a hátrészen.
5.    Több rekesz és zseb: egy jól szervezett iskolatáska több rekesszel és zsebbel segít rendezetten tartani a holmikat, és könnyebben hozzáférhetővé teszi azokat.
6.    Teherelosztás: az ergonómikus hátizsákok gyakran rendelkeznek teherelosztó rendszerrel, amely egyenletesen osztja el a súlyt a háton és a vállak között.
Ezek mind olyan részletek, amelyek hozzájárulnak az ergonómikus iskolatáska kialakításához. A táska kényelmes legyen viselés közben, és segítse a gyermek hátának egészségét és kényelmét a mindennapi használat során.
Azonban minden gyerek anatómiája és igényei eltérőek lehetnek, így célszerű a táska kiválasztása előtt a gyerekkel együtt kipróbálni, hogy a legjobbat válasszátok.

 

 

Anyagok és minőség szolgálatában


Az iskolatáska legfőbb erénye, ha megbízható és tartós anyagból készül, ami nem szakad el, de emellett könnyű és légáteresztő tulajdonságait sem veszíti el. Jobban megéri többet költeni egy jobb minőségű iskolatáskára, ami hosszú éveken át kiszolgál, mint évente újat venni egy olcsóbból. Az anyag tekintetében a tartósság mellett a vízállóság is fontos szempont lehet, hogy a tankönyvek, füzetek ne ázzanak el egy váratlan eső során.


Divatosan az iskolában – a design szerepe


Az egyik fő szempont, hogy a gyereknek tetszenek az iskolatáska színe, mintái és designja, hiszen így szívesen fogja használni az iskolában. Ha hosszútávra tervezünk akkor viszont érdemes nem felülni az aktuális hullámvasútra, hanem egy visszafogottabb semlegesebb mintát választani, amit nem un meg a gyerek a következő félévre.


Végül, de nem utolsó sorban - biztonság


A szülők számára a biztonság sem lehet utolsó szempont. Érdemes olyan terméket választani, amihez tartozik villogó vagy fényvisszaverő elem, amely segíthet a gyerek láthatóságában a sötétben.
A weboldalunkon igyekszünk minden igényt kielégítő hátizsákokat kínálni kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Számos márkából kínálunk jó minőségű termékeket a legtrendibb designnal. Belmil, Ars Una, Herlitz és Pulse márkákból érhető el a legnagyobb kínálat.